Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor büszke a Brüsszellel harcoló miskolci amazonjára

| 2020. 05. 14. | 12:26:00
Varga Judit megírta a magáét.
Orbán Viktor büszke a Brüsszellel harcoló miskolci amazonjára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így harcol egy magyar amazon - ezt a kommentet fűzte hozzá Orbán Viktor a Facebookon Varga Judit bejegyzéséhez. A miniszterelnök így áll ki a tárcavezetője mellett, aki nem kapott szót szerdán Brüsszelben, ezért a beszédét megosztotta a közösségi portálon.

Az Európai Parlamentben betiltották a beszédemet, amit a magyar emberek és Magyarország védelmében szerettem volna elmondani. Ez mindent elmond az Európai Parlament koncepciós eljárásáról. Egy olyan intézmény akarja jogállamiságból és demokráciából sokadszor oktatni Magyarországot, amely még a tisztességes eljárás látszatára sem ügyel. A baloldali pártok az ítéletet megírták, a védőbeszédre már nem voltak kíváncsiak. A beszédet, amit Brüsszelben nem mondhattam el, az internet nyilvánossága előtt közzéteszem és megküldöm az EP képviselőknek

- írta az igazságügyi miniszter, és mellékelte négy oldalban azt, hogy mit mondott volna, ha szót kap Brüsszelben.

David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Orbán Viktort hívta meg a magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről szóló csütörtöki vitára, de a miniszterelnök közleménye szerint neki minden energiáját a járvány elleni védekezés köti le, ezért arra kérte Sassolit, biztosítsa a felszólalási lehetőséget Varga Judit igazságügyért és európai ügyekért felelős miniszternek. Sassoli ezt nem tette meg, mondván, hogy állam és kormányfői szintű részvétel a megfelelő egy ilyen horderejű vitán.

Hirdetés
Hirdetés