Svájcban kinyitottak az iskolák, újraindul az élet

borsodihir.hu

2020.05.11. 19:10

Svájcban kinyitottak az iskolák, újraindul az élet
(Fotók: Reuters)

A diákok 2 hónap után találkozhattak osztálytársaikkal.

Hirdetés

Svájci gyerekek ezrei tértek vissza hétfőn az iskolába, sokan izgatottak voltak, hogy a koronavírus miatt majdnem két hónapos szünet után újra találkozhatnak az osztálytársaikkal, bár néhány szülőnek vannak aggodalmai – írja a Reuters cikke alapján a Portfolio.

A genfi ​​La Tour iskolában a gyerekeknek alkalmazkodniuk kellett az új szokásokhoz. A szülők nem kísérhették be a gyerekeket, az osztálytermek félig voltak csak tele a zsúfoltság csökkentése érdekében, és a padok is két méter távolságra voltak egymástól. Egy Lausanne melletti magániskolában a tanárok maszkot és teljes arcú szemüveget viseltek, miközben a gyermekek testhőmérsékletét a bejárat előtt mérték. Sok szülő szerint a munka mellett nehéz volt a gyerekekkel otthon lenni.

Svájcban több mint 30 000 koronavírus-fertőzésről és 1 500 halálesetről számoltak be. Az új fertőzések csökkenésével Bern fokozatos enyhítő intézkedéseket vezet be az iskolák, üzletek, múzeumok megnyitásával.

A vendéglők is elkezdtek újra kinyitni, de asztalonként legfeljebb négyen ülhetnek, és azoknak legalább 2 méteres távolságra kell lenniük egymástól.
Svájckoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés