Hirdetés
Hirdetés

Több vidéki nagyvárosban valamennyi óvoda kinyit

| 2020. 05. 13. | 18:18:00
Dolgozni mennek a szülők.
Több vidéki nagyvárosban valamennyi óvoda kinyit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még több óvodát nyitnak meg a vidéki nagyvárosokban a koronavírus-járvány miatti korlátozások enyhülésével, ügyeleti rendszerben és az egészségvédelmi intézkedések betartásával.

Kaposváron a növekvő igények miatt az eddigi hat ügyeletes óvodán kívül még hármat, az egy ügyeletes bölcsőde mellett még egyet kinyitottak, hogy fogadni tudják a gyerekeket. A városban a múlt héten óvodai elhelyezést 79, bölcsődeit 22 gyermek vett igénybe - közölte Szita Károly polgármester.     

Nagykanizsán megnyitották valamennyi óvodát, és az eddigi egy helyett már két bölcsődében fogadják az ügyeletet igénylő szülők gyermekeit. Az intézményekben továbbra is legfeljebb öt gyerek lehet egy csoportban - közölte Balogh László polgármester a közösségi oldalán.

Székesfehérváron hétfőtől ügyeleti rendszerben szintén valamennyi óvoda megnyitja kapuit, kivéve két intézményt, mert az egyikben fejlesztés zajlik, a másik pedig egy korábban eldöntött átalakulás miatt marad zárva. Valamennyi nem önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde esetében visszavonták a korábban elrendelt rendkívüli szünetet, ezek az intézmények is nyitva tartanak. Cser-Palkovics András polgármester a játszóterek és szabadtéri edzőparkok megnyitásáról is döntött, a közösségi tereket rendszeresen fertőtlenítik majd, ezek hétfőtől használhatóak ismét.

Szegeden hétfőn szintén valamennyi önkormányzati fenntartású szegedi óvoda kinyit, a 45 intézményben ügyeleti rendszerben fogadják a gyerekeket. A létszámkorlátozás miatt a 4100 szegedi óvodás közül csupán kilencszázat tudnak elhelyezni, ezért a szülőktől munkáltatói igazolást kérnek - tudatta a szegedi óvodák igazgatósága a honlapján. A városban szombaton újranyit a Cserepes sori piac, ahol egy időben legfeljebb ötszázan tartózkodhatnak majd.

Tatabányán a veszélyhelyzet kezdetén kihirdetett óvodai ügyeleti rend továbbra is érvényben marad, de három helyett már négy intézményben fogadnak gyerekeket, és csoportonként legfeljebb 5 gyermeket látnak el.

Sopronban a veszélyhelyzet kezdetétől nyitva volt mindegyik önkormányzati fenntartású óvoda és bölcsőde, így a gyerekeket abban az intézményben tudták elhelyezni, ahová egyébként is jártak. Május eleje óta folyamatosan nő az óvodai és bölcsődei ellátásban részt vevő gyermekek száma. Az intézmények legfeljebb ötfős csoportokban látják el a gyermekeket - közölte az önkormányzat.

Szécsényben a múlt héten minden nap hét gyerek volt a bölcsődében, két csoportban. A Cseperedő óvodába egy, a Bárkányi oviba szerdától péntekig már 13-13 gyerek járt, minden nap két csoportban - közölte Stayer László polgármester.

Hirdetés
Hirdetés