Javul a helyzet a magyarok által kedvelt török üdülőhelyeken

MTI

2020.06.02. 08:11

Javul a helyzet a magyarok által kedvelt török üdülőhelyeken
Törökországban a hivatalos adatok szerint eddig 164 ezren fertőződtek meg (Fotó. Freepik)

Izmirben és Antalyában is egyre kevesebb a korlátozás.

Törökországban némileg tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, az utóbbi 24 óra alatt 827 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót, így az igazolt fertőzöttek száma mintegy 164 ezer, az elhunyaké 4563 – közölte június 1-én Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter, miközben az országban hétfőn újranyithatott a közösségi élet számos helyszíne.

Törökország május 4-től lépett át a járvány elleni védekezés második fázisába, a lazítások keretében korábban megnyitottak a bevásárlóközpontok, azok egyes üzletei, a borbélyok, a fodrászatok és a szépségszalonok, valamint megnyílt a belföldi személyforgalom előtt korábban lezárt 31 tartományból 16, beleértve a turisták körében népszerű Antalya, Mugla és Aydin is.

Hétfőn a lezárva tartott utolsó 15 tartomány – köztük Isztambul, Ankara és Izmir – megnyílt a személyforgalom előtt. Csaknem két és fél hónap szünet után június 1-től bizonyos feltételekkel szintén újranyithattak az éttermek, a kávézók, a múzeumok, a könyvtárak, az óvodák, a sportlétesítmények, a strandok, az ifjúsági központok és táborok, az út menti pihenőhelyek és a nemzeti parkok, továbbá szabadtéri koncerteket is lehet tartani.

törökországturizmuskoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés