Üzent a magyar egyenruhásoknak a miniszterelnök

MTI

2020.06.27. 11:46

Üzent a magyar egyenruhásoknak a miniszterelnök
Orbán Viktor mellett Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora (Fotó: MTI)

Orbán Viktor a tisztavatón példálózott azzal, mit történik, ha az állam és a törvény kivonul az utcáról,

Hirdetés

Magyarországon sosem fogják magukra hagyni az egyenruhásokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök június 27-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának budapesti tisztavatóján.

A kormányfő a budai Várban, a Kapisztrán téren tartott ünnepségen – ahol 102 hallgató tett tiszti esküt a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt – azt mondta, az egyenruhásokra váró jövő nem ígérkezik egyszerűnek, meglepő és felkavaró dolgok történnek ugyanis: jómódú országok egészségügyi rendszerei omlottak össze néhány nap alatt, gazdag országok indultak el a pénzügyi összeomlás irányába, példátlan erőszakhullám perzsel végig nagyvárosokon.

A fegyveres szervezeteket megalázzák az utcán és a politikában is, a közrend őreit rasszistának minősítik, az egyenruhások iránti közmegbecsülést köztéri szobrokkal együtt döntik le, „az állam és a törvény kivonul az utcáról” – fogalmazott Orbán Viktor, hangsúlyozva, „önök biztosak lehetnek abban, hogy mi sohasem fogjuk magukra hagyni az egyenruhásainkat”.

A miniszterelnök azt is mondta, „mi azt a világot szeretjük, ahol rendezettség van, ahol a józan ész uralkodik, ahol a törvény az ártatlanokat, és nem a bűnözőket védi, ahol megvédjük magunkat a migrációtól, ahol az erőforrásokat a családok és a gyermekek jövőjébe fektetik”.   

A most végzetteké az első olyan alapképzéses évfolyam, amely 2017-ben már a Ludovika Campuson kezdte meg tanulmányait. Szintén 2017-ben kezdődött meg az átállás a hároméves tisztképzésről a négyévesre, emiatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak idén nem bocsát ki pénzügyőr tisztet az egyetem.
Orbán Viktorrendőrségközrend

Szóljon hozzá!

Hirdetés