Hirdetés
Hirdetés

236 tonna hányingerkeltő élelmiszer egy tiszavasvári cégnél

| 2020. 07. 06. | 11:00:00
Nébih-ellenőrzésen akadtak fenn. +Videó
236 tonna hányingerkeltő élelmiszer egy tiszavasvári cégnél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nébih csaknem 236 tonna terméket vont ki a forgalomból a tiszavasvári székhelyű Brojlert Kft.-nél. A Nébih július 6-án az MTI-nek küldött közleményében kiemelte, hogy szakembereik május végén tartottak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bértárolást végző vállalkozásnál.

A létesítményben tárolt fagyasztott élelmiszerek tételes átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében állapították meg, hogy azok nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

Részletezik, hogy a vizsgálat során többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak a szakemberek. Emellett nyomonkövetési szempontból nem megfelelő (jelöletlen, tétel azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú) élelmiszereket is találtak a raktárban, a raklapok között élő rágcsálók mozogtak, az egyiken fagyott egértetemet is találtak a szakemberek – írják a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés