A teljes életjáradékot megkapja Benedek Tibor özvegye

2020.07.03. 09:07

A teljes életjáradékot megkapja Benedek Tibor özvegye
(Fotó: illusztráció)

Az olimpiai bajnok halála rávilágított a sporttörvényben mutatkozó joghézagra.

Hirdetés

Az elhunyt olimpiai érmes sportolók özvegyeinek járó életjáradékkal kapcsolatos - kivételes eljárásban tárgyalt - törvénymódosítási javaslat vitájával folytatódott az Országgyűlés csütörtöki ülése.

A kormánypárti előterjesztők nevében Simicskó István (KDNP) kifejtette: azért kezdeményezték a törvénymódosítást, mert a kiváló sportoló és remek családapa Benedek Tibor tragikus halála rávilágított a sporttörvényben mutatkozó joghézagra. Noha a parlament általában személyekre szabottan nem módosít törvényt, ez a haláleset rávilágított arra a jogszabályi hiányosságra, amit orvosolni kell emberségből, szurkolói magatartásból fakadóan és jogalkotói felelősségtől vezérelve - mondta expozéjában.

Szavai szerint a sportbarát magyar társadalom szívesen fogadja a változtatást, és reméli, minden képviselő megszavazza majd az Országgyűlésben. A KDNP-s politikus hangsúlyozta, hogy a sportsikerek közös nevezőt jelenthetnek a globalizálódó világban, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó pedig nagyon sok fiatalnak mutatott példát.

A sporttörvény-módosítási javaslat lényege, hogy Benedek Tibor özvegye jogosult legyen az olimpiai járadék teljes összegére egészen a közös gyermekeik nagykorúvá válásáig. A jelenlegi szabályozás tíz év házasságot ír elő, Benedek Tiborék azonban éppen idén augusztusban lettek volna tíz éve házasok - közölte. Az előterjesztés a tízéves időtartamot öt évre szállítja le.

Simicskó István szerint a módosítással kifejezhető az együttérzés Benedek Tibor családjának.

vízilabdaOrszággyűlésBenedek Tibor

Szóljon hozzá!

Hirdetés