Koronavírus: Ausztriában ismét iskolákat zárnak be

MTI

2020.07.02. 13:34

Koronavírus: Ausztriában ismét iskolákat zárnak be

Az új fertőzések gócpontja egy Linzben élő keresztény közösség.

Hirdetés

Július 3-ától, péntektől a tervek szerint egy hétre bezárják az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket a koronavírus-fertőzések számának hirtelen növekedése miatt Felső-Ausztria öt járásában: Linzben, Linzvidéki járásban, Welsben, Welsvidéki járásban, valamint az Urfahr-környéki járásban – jelentette be Thomas Stelzer tartományi vezető. Masszív, ugyanakkor ésszerű lépés a vírus további terjedésének megakadályozására – mondta.

Az intézkedést az indokolja, hogy Felső-Ausztriában szerdára egy nap alatt 61-ről 190-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ugyanakkor már néhány nap óta megfigyelhető volt a számok dinamikus növekedése.

A tartomány vezetője azt ajánlotta, hogy mondják le a rendezvényeket is az érintett járásokban. Az új fertőzések kiindulópontja egy Felső-Ausztria székhelyén, Linzben található keresztény közösség (Freie Christengemeinde). Több helyi nagycsalád is tagja a közösségnek, az elmúlt napokban ők szórták szét a koronavírust az érintett öt járásban.

A tartományi vezető egyben felhívta a figyelmet a lakosság egyéni felelősségére, így a nagyobb zárt helyiségekben ajánlott, a tömegközlekedési eszközökön pedig kötelező a szájmaszk viselése.
Ausztriakoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés