Hagyományos tanévkezdésre készülnek, de a távoktatás sem zárható ki

MTI

2020.07.13. 10:31

Hagyományos tanévkezdésre készülnek, de a távoktatás sem zárható ki

Maruzsa: ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre.

Hirdetés

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt – közölte a köznevelésért felelős államtitkár július 13-án a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán azt mondta, ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges.

A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz – tudatta. Hozzátette: a tanév legelejét arra is használják majd, hogy felkészüljenek a rendkívüli eseményekre.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy az érettségire felkészülés sikeres volt. A jegyek átlaga idén 3,61 volt, ami nem tér el az elmúlt öt év átlageredményétől; az elégtelen osztályzatok aránya azonban alacsonyabb, 0,89 százalék.
koronavírusMaruzsa Zoltándigitális oktatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés