Koronavírus: nincs új halálos áldozat, de fertőzött igen

Szabolcsihír

2020.07.12. 09:39

Koronavírus: nincs új halálos áldozat, de fertőzött igen

Jelenleg 128 beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4234 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon július 12-én, vasárnap.

Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3036-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 603 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 128 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek.

A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget - figyelmeztetnek a szakemberek, utalva arra, hogy a környező országokban a megbetegedések számának növekedése tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet.

A koronavírussal kapcsolatos, hivatalos tájékoztat óoldalon azt közölték: a legfrissebb döntéseket július 12-én 11 órakor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ismerteti.
koronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés