A kormány 156 milliárd forinttal többet szán az egészségügyre

MTI

2020.07.01. 09:53

A kormány 156 milliárd forinttal többet szán az egészségügyre
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Az oktatásra 80 milliárddal többet, mint idén.

Az egészségügyi és a szociális szférában is többletforrások vannak a 2021-es költségvetésben, amelyet július 3-án, pénteken fogadhat el az Országgyűlés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence közlése szerint az egy évvel korábbi költségvetéshez viszonyítva 156 milliárd forinttal jut több az egészségügyre, ami 77 százalékkal haladja meg a baloldal által utoljára elfogadott egészségügyi költségvetést.

A 2020-as költségvetéshez képest az oktatás terén 80 milliárd forint körüli, a nyugellátásoknál 127 milliárd forint, a kulturális területen 26 milliárd forint, míg a szociális területen 41 milliárd forint a többlet – fűzte hozzá a parlamenti államtitkár. Mint mondta, egy olyan költségvetést kellett előkészíteni, amely egy válságos gazdasági helyzetből való kivezetés, az újbóli növekedés költségvetése, mindezt úgy, hogy fenn kell tartani a járványügyi készültséget és a családok támogatásai sem szenvedhetnek csorbát.

Rétvári Bence a Kossuth rádióban hangsúlyozta, a költségvetés a válságos idők ellenére is tartalmazza a megígért béremeléseket és a 13. havi nyugdíj visszavezetését.
Rétvári Benceköltségvetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés