Vadász lőtt fejbe egy erdészt

444.hu

2020.07.06. 10:28

Vadász lőtt fejbe egy erdészt

A vadászt kísérő nagybörzsönyi férfit a baleset után megműtötték, állapota válságos.

Hirdetés

Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben július 3-án pénteken, értesült a 444 helyi forrásokból, a hírt a település polgármestere, és vasárnap este a rendőrség is megerősítette.

A lap úgy tudja, egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét. 

A vadászt kísérő erdészt a baleset után megműtötték, állapota válságos. A polgármester úgy tudja, a következő 24-72 órában dőlhet el, sikerül-e stabilizálni állapotát.

A 444 úgy tudja, pénteken egy magyar személy érkezett Nagybörzsönybe társával, hogy vadásszon. Mint ilyenkor szokás, az erdész és a két vendég elindult autóval a vadászat helyszínére, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert a fején vagy a tarkóján érte a lövés.

A baleset tényét és néhány információt Paulik Oszkár polgármester is megerősített a lapnak, ám hivatalosan őt sem tájékoztatták az esetről. Paulik elmondta, rendőrségi vizsgálat indult, a kérdéses autót lefoglalták.

A balesetről a Pest megyei rendőrség a 444.hu kérdéseire vasárnap közölte:

„Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat 42 éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

Vadászbaleset legutóbb megyénkben, Újfehértón történt, idén májusban. Egy eltévedt lövedék a saját kertjében sebzett halálra egy férfit.

 

vadászbaleset

Szóljon hozzá!

Hirdetés