Ismét praktizálhatnak a 65 évnél idősebb orvosok

MTI

2020.07.24. 18:25

Ismét praktizálhatnak a 65 évnél idősebb orvosok

A szakdolgozók is munkába állhatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere július 24-én visszavonta a 65 év feletti egészségügyi dolgozók közvetlen egészségügyi betegellátás alóli mentesítésére vonatkozó utasításokat – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel. Emlékeztettek: március közepén – a koronavírus-fertőzések miatt járványügyi helyzetre tekintettel – a miniszter arra kérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók ne találkozzanak személyesen betegekkel.

A háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzéséért csökkenteni kellett az orvos-betegtalálkozók számát, és így a távkonzultációnak jutott szerep.

Az egészségügyi szolgáltatóknak azt is fel kellett mérniük, hány olyan krónikus betegséggel élő, 65 évnél fiatalabb dolgozójuk van, akikre a koronavírus szintén fokozottan veszélyes lehet. A személyes betegellátás alól felmentett orvosok és szakdolgozók telefonon vagy elektronikus csatornákon vették fel a betegek kórelőzményét, tanácsot adtak, valamint e-receptet rendeltek. A meghozott intézkedéseknek és a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően május 4-e óta fokozatosan újraindulhattak az egészségügyi ellátások, és a higiénés szabályok fokozott betartása mellett már biztonsággal visszatérhetnek a korábban a sérülékeny csoportba tartozó orvosok, ápolók, nővérek.

Hangsúlyozták, az egészségügy továbbra is számít a 65 év feletti orvosok és szakdolgozók fegyelmezett együttműködésére és elkötelezett munkájára.
orvoskoronavírus

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés