Hirdetés

Drámai adatok érkeznek Romániából

| 2020. 08. 05. | 19:13:00
Meghaladta a 25 ezret az ismert aktív, koronavírussal fertőzöttek száma.
Drámai adatok érkeznek Romániából
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romániában ismét több mint 1300 koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak egy nap alatt, ezzel szerdán meghaladta a 25 ezret az ismert aktív esetek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában ismét kiugróan sok, 41 koronavírusos beteg halt meg, így 2500 fölé emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Bár minden korábbinál több, 578 fertőzöttet nyilvánítottak gyógyultnak az utóbbi 24 órában, tovább emelkedett és már meghaladta a 7900-at a kórházban ápolt fertőzöttek, illetve újabb negatív csúcsot döntött a súlyos esetek száma. Szerdán már 464 koronavírusos beteget kezeltek a kórházak intenzív terápiás részlegein.

Az utóbbi 24 órában diagnosztizált 1309 új fertőzés a második legmagasabb érték a múlt csütörtöki negatív rekord után, és több mint 15 százalékkal meghaladja az előző két hét átlagát. Ez ismét a járvány terjedésének gyorsulását mutatja, de már nem abban az exponenciális ütemben, mint amikor a napi növekmény több mint másfélszerese volt az utóbbi két hét átlagának.

Figyelembe véve azt is, hogy az utóbbi 24 órában az előző két hét átlagánál 30 százalékkal több (26 ezer) tesztet értékeltek ki, a szerdai adat sem cáfolja meg a járványügyi szakértők azon reményét, hogy most már stabilizálódott a napi esetszám, vagyis újabb tetőzéséhez közeledik a járvány Romániában.

Hirdetés