Félelmet kelt Vidnyánszky Attilában Gyurcsány Ferenc fenyegetése

origo.hu

2020.08.12. 16:11

Félelmet kelt Vidnyánszky Attilában Gyurcsány Ferenc fenyegetése
Vidnyánszky Attila (Fotó: mti)

A színidirektor úgy véli, ezt nem lehet szó nélkül hagyni.

Hirdetés

Augusztus elsejétől a volt debreceni szinházigazgató, Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Néhány napja Gyurcsány Ferenc így írt róla: 

„Vidnyánszky és társai addig maradnak, amíg Orbán. Utána buknak. Sőt! Minden értelemben földönfutók lesznek.

Vidnyánszky Attila az Origónak adott interjúban reagált erre:

Tudtam, hogy lesznek támadások, személyeskedések, de hogy nyílt fenyegetés is elhangzik az ellenzék vezetőjétől, megriaszt, tovább megyek: félelmet kelt. Ez már az a szint, amit nem lehet szó nélkül hagyni.

- mondta a rendező, majd megjegyezte, mélységesen aggasztja, hogy a színházi szakma magát demokratikusnak mondó része szó nélkül megy el egy ilyen kijelentés mellett.

Nem emelték fel a szavukat azok, akik a szólás-, a gondolatszabadság, a művészet szabadsága mellett szoktak érvelni, tüntetni. A „szabadság" fogalmát kisajátítják, de ezt a bolsevik fenyegetést elengedik a fülük mellett. Az olyan szakmai vitákban, mint ami most a Színművészeti kapcsán fellángolt, természetes, hogy különböznek a vélemények, kell is, hogy legyenek viták, mert vannak érdekellentétek és azokból adódó összeütközések, de ez a fenyegetés az ország vezetésére aspiráló személytől elfogadhatatlan

- fogalmazott az Origónak Vidnyánszky Attila.

 

Gyurcsány FerencVidnyánszky Attila

Szóljon hozzá!

Hirdetés