Hirdetés
Hirdetés

A szakember brutálisnak nevezte a hazai járványt

| 2020. 09. 16. | 13:39:00
A víruskutató akciócsoport vezetője a halálesetek emelkedésétől tart.
A szakember brutálisnak nevezte a hazai járványt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon „brutálisan tombol a koronavírus-járvány”, Spanyolországot és Olaszországot is megelőzve. A lakosságszámra vetített terjedési rátával Franciaország után a második helyre kerültünk az Európai Unión belül – jelentette ki Jakab Ferenc virológus, a víruskutató akciócsoport vezetője a Pécsi Tudományegyetem Covid-19, tanulságok és aktualitások című online előadásán.

Mint rámutatott – írja a Napi.hu –, senkit ne tévesszen meg, hogy most a 30 év alattiak fertőződnek, akik kevéssé szorulnak kórházi ellátásra. – Az esetszámok növekedése után 5-7 héttel, továbbadva az idősebbeknek, emelkedik a halálesetek száma is. Semmi jót nem jósolhatunk a következő hetekre – fogalmazott. 

[Beillesztett cikk: 581 újabb koronavírus-fertőzött, nyolcan meghaltak]

Az előadáson kiderült, Magyarországon a világon elérhető tesztek mindegyike megtalálható, azonban reagensből lehet majd hiány. 

A virológus „fehérköpenyes sarlatánoknak” nevezte azokat az álszakértőket, akik „hamis tanokat hangoztatnak a közösségi oldalakon. Ezek az emberek szerinte szerinte jelenleg nagyobb kárt okoznak, mint maga a vírus.

Hirdetés
Hirdetés