Az iskolai dolgozóknak is át kell esni a lázmérésen

Borsodihir.hu

2020.09.15. 14:29

Az iskolai dolgozóknak is át kell esni a lázmérésen
Fertőtlenítés tanórára készülődve (Fotó. MTI)

Szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeztet a kormányhivatal az iskolákban.

Hirdetés

Nemcsak a diákoknak, a tanároknak is kötelező a lázmérés az iskolába való belépéskor október elsejétől – mondta Maruzsa Zoltán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című, szeptember 15-i műsorában. A köznevelési államtitkára közlése szerint a lázmérés alapvetően kézi digitális eszközökkel történik majd.

A nagy létszámú iskolákban hőkamerák elhelyezése is indokolt, az eszközök beszerzése zajlik, október 1-jéig még számos intézkedés várható e téren – tette hozzá. Ha valakinél megállapítják belépéskor, hogy lázas – folytatta –, az még nem jelenti azt, hogy a koronavírus „megérkezett” az iskolába; ez esetben értesíteni kell az orvost, és tesztelni kell.

A Magyar Nemzet keddi számában arról ír, hogy az oktatási intézményekben a járványügyi intézkedések betartását, valamint a megfelelő tisztító- és fertőtlenítőszerek meglétét szúrópróbaszerűen ellenőrzi a kormányhivatal.

Az aktuális szabályok szerint a tanítási órákon és foglalkozásokon nem kötelező a szájmaszk viselése, a közösségi terekben viszont mindenkinek el kell takarnia az arcát. Jó idő esetén a tanórák az udvaron is megtarthatók; kerülendő az osztályok keveredése, felfüggesztendők az úszásoktatások, a délutáni sportkörök, az énekkari és egyéb szabadidős foglalkozások, elhalasztandók a rendezvények. A nevelőtestületek főként az online térben szervezik meg az értekezleteiket és szakmai megbeszéléseiket. Szülő vagy más kísérő nem léphet be az iskolába.
iskolakoronavíruslázmérés

Szóljon hozzá!

Hirdetés