Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döbbenetes videón az M3-ason történt baleset

| 2020. 09. 14. | 13:54:00
A lehajtóról rossz irányba fordult egy pick-up.
Döbbenetes videón az M3-ason történt baleset
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szeptember 11-én több jármű ütközött össze az M3-as autópálya Budapest irányába vezető oldalának 108-as kilométerszelvényében, az M25-ös autóút lehajtójánál. Az elsődleges adatok alapján ketten sérültek meg a balesetben.

A Magyar Közút szeptember 14-én tette közzé saját kamerarendszerének felvételét a balesetről. Ezen jól látszik, hogy az M25-ös felől érkező, üres utánfutót vontató sötét furgon menetiránnyal szemben fordul rá az M3-asra. A Miskolc irányából (szabályosan) érkező és azonnal fékező szürke személyautó pont a kanyarodó furgon és az utánfutó közé csapódott, aminek következtében a furgon megpördült, a leszakadó utánfutó pedig az ellentétes irányban kisodródott. A 67 éves sofőr által vezetett pick-upban 4 gyermek és két felnőtt utazott.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. számos megelőző intézkedést tett már, hogy megakadályozza az autópályán azokat a baleseteket, amelyeket forgalommal szemben haladó autósok okoznak. Eseményfelismerő kamerákat és érzékelőket telepített, amelyek szembehajtás esetén azonnal riasztást adnak, továbbá valamennyi fel- és lehajtónál megerősített jelzésrendszerrel segítik a tájékozódást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés