Mától leszállítják a vonatról, buszról azt, aki nem visel maszkot

2020.09.15. 08:22

Mától leszállítják a vonatról, buszról azt, aki nem visel maszkot
(Fotó: illusztráció)

Még a Készenléti Rendőrség is ellenőrzi a maszkviselést.

Hirdetés

Keddtől kizárhatóak az utazásból azok az utasok, akik nem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat a MÁV-START és a Volánbusz járatain – hívja fel a figyelmet a vasúttársaság az oldalán.

A MÁV a vonatokon a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve ellenőrzi a maszkviselés betartását.

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon is kötelező a száj és az orr eltakarása – írják. Mindkét közlekedési társaság arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne induljanak útnak.

A Volánbusznál az autóbusz-vezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és a kötelezettségnek egyszeri felszólításra sem tesz eleget. Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök ellenőrzik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket.

buszvonatkoronavírusmaszk

Szóljon hozzá!

Hirdetés