Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eddig 909 egészségügyi dolgozót vezényeltek át

| 2020. 10. 20. | 16:53:00
Az új fertőzöttek átlagéletkora 44,4 év, a gyerekek érintettsége továbbra is alacsony.
Eddig 909 egészségügyi dolgozót vezényeltek át
Hirdetés
Hirdetés

Nem javasolt, hogy az emberek tömegrendezvényeken vegyenek részt – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs október 20-i online sajtótájékoztatóján kedden, hangsúlyozva, az Egészségügyi Világszervezet is arra hívja fel a figyelmet, hogy nehéz időszak következik.

Müller Cecília nem javasolja a részvételt tömegrendezvényeken – sem az október 23-ai ünnepségeken, sem másutt –, egyúttal az egyéb összejövetelek „mérséklését” is kérte. Közölte: egyre több a 40 és 49 év közötti, illetve 65 év feletti koronavírus-fertőzött. A 41. és 42. hét járványügyi adatait összehasonlítva elmondta, a két hét között 1571-gyel nőtt a betegek száma, ami 18 százalékos emelkedést jelent. Az új fertőzöttek átlagéletkora 44,4 év, a gyerekek érintettsége továbbra is alacsony, 4,6 százalék.

Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos elmondta, nem értesült olyan esetről, amikor az átvezényelt orvos ne vette volna fel a munkát. Eddig 909 egészségügyi dolgozót vezényeltek át, intenzív terápiás orvosokról, belgyógyászokról, tüdőgyógyász szakorvosokról, szakápolókról, segédápolókról van szó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés