Novák Katalin a melegek örökbefogadásáról: bezártunk egy jogi kiskaput

2020.11.22. 10:19

Novák Katalin a melegek örökbefogadásáról: bezártunk egy jogi kiskaput
Novák Katalin (fotó: mti)

Szerinte nem véletlen az a mondás, hogy valaki azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

Hirdetés

Az Alaptörvény családvédelemre vonatkozó módosításának az a célja, hogy a jelen kor kihívásaira reagálva hosszútávon garantáljuk a gyermekek biztonságos fejlődését. Nem tabukat döntögetünk azzal, hogy kimondjuk: az anya nő, az apa férfi, illetve, hogy egy kislánynak joga van kislányként, egy kisfiúnak pedig kisfiúként felnőni. Ma már magától értetődő dolgokat is rögzíteni kell, mégpedig a többség védelmében – ugyanis a kisebbségek védelme nem jelenti azt, hogy a többséget fosztjuk meg a jogaitól" - mondta többek között Novák Katalin családügyi miniszter a Hetek című lapnak adott nyilatkozatában. Az írást a saját oldalán is közzétette. Az örökbefogadással kapcsolatos változások és az Alaptörvény-módosítás kapcsán kifejtette:

Magyarországon homoszexuális párok eddig sem fogadhattak örökbe törvényesen gyermekeket. Ezért ezeket a párokat mi nem lehetetlenítettük el, egyszerűen bezártunk egy jogi kiskaput. Sőt, a baloldal által 2009-ben meghozott jogszabály mondta ki ezt először: ők ugyanis az azonos nemű párok számára ugyan biztosították a bejegyzett élettársi kapcsolat lehetőségét, ugyanakkor az örökbefogadást nem tették lehetővé számukra. Ezen mi azóta nem változtattunk

- fogalmazott a családügyi miniszter, aki a Meseország mindenkié című mesekönyvvel kapcsolatban azt mondta:

Semmilyen szexuális propagandának nincs helye az óvodában és az iskolában. Nem véletlen az a mondás, hogy valaki azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

- így Novák katalin, aki szerint ez azt jelenti, hogy a legbiztosabb pont sincs meg az ember életében, teljesen elveszettnek érzi magát. Ha a gyerekeket megfosztjuk attól a bizonyosságtól, hogy ő fiú vagy lány, azzal ártunk nekik. Hogy felnőttként a szexuális identitása kit milyen cselekvésre késztet, az mindenkinek a magánügye - tette hozzá.

alaptörvényörökbefogadásnovák katalin

Szóljon hozzá!

Hirdetés