Tízezer tanár még nem kapta meg az ígért, félmilliós juttatást

borsodihir.hu

2020.11.20. 09:56

Tízezer tanár még nem kapta meg az ígért, félmilliós juttatást

Az Emmi közlése szerint decemberben és februárban fognak utalni.

Hirdetés

Egyelőre senki nem kapta meg azt a bruttó 500 ezer forintos támogatást, amelyet Kásler Miklós miniszter még augusztusban ígért meg a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak – értesült a Népszava. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy uniós finanszírozású projekt keretében 400 hátrányos helyzetű településen 10 500 pedagógus és pedagógiai munkát segítő szakember kap egyszeri plusz juttatást, mert az esetleges lemaradásokat a pedagógusok nyáron próbálták pótolni, amit ősszel is folytattak. Kásler Miklós azt mondta, ezt a munkát ismeri el a kormány.

Az érintettek közül többen úgy tudták, novemberben kapják meg a támogatást, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása alapján még várniuk kell.

A szaktárca a Népszava megkeresésére közölte, a kifizetések két részletben, a tervek szerint decemberben és februárban valósulnak meg. Bár a pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek, a részvétel önkéntes, bárki jelezhette, ha nem kívánt csatlakozni.

Az Emmi tájékoztatása szerint a projektre eddig közel tízezer pedagógus jelentkezett.
tanárKásler Miklósjuttatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés