Angliából jó hírek érkeztek: jelentősen csökkent a napi fertőződési szám

2020.12.04. 18:07

Angliából jó hírek érkeztek: jelentősen csökkent a napi fertőződési szám
(Fotó: illusztráció)

A jövő héten megkezdődik a koronavírus elleni oltási kampány.

Hirdetés

A legújabb statisztikai adatok arra vallanak, hogy jelentősen csökkent a naponta bekövetkező új koronavírus-fertőzések száma Angliában. A brit kormány mellett működő tudományos tanácsadó testület pénteken ismertetett friss becslése szerint a járvány terjedésének sebességét mérő, az Egyesült Királyság egészére vonatkozó R reprodukciós ráta is csökkent. A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken bemutatott heti felmérése szerint Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb, 56 millió lakosú országrészében - a november 28-án zárult egy hétben 521 300 volt a koronavírust hordozó fertőzöttek száma.

 Ez azt jelenti, hogy minden 105 angliai lakos közül egy volt koronavírus-fertőzött a vizsgált időszakban.

 Ez jelentős csökkenés, egy héttel korábban ugyanis átlagosan 85 angliai lakos közül volt egy fertőzött.  Pénteki beszámolójában az ONS közölte: számítási módszertana arra vall, hogy a legutóbbi vizsgált időszakban tízezer lakosonként naponta 4,71 új koronavírus-fertőzés történt Angliában az egy héttel korábbi 7,14, a két héttel korábbi 8,38 és a három héttel korábbi felmérésben kimutatott 9,52 helyett.

Az Egyesült Királyságban a jövő héten megkezdődik a koronavírus elleni oltási kampány a Pfizer és a BioNTech vállalatok közösen kifejlesztett vakcinájával, amelyet a brit gyógyszerfelügyelet e héten hagyott jóvá. Jonathan Van-Tam angol tisztifőorvos-helyettes legutóbbi nyilatkozata szerint ha a lakosság különösen veszélyeztetett csoportjai "nagyon nagy számban" megkapják a koronavírus elleni vakcinát, és ha az oltóanyag valóban nagyon hatékonynak bizonyul, akkor a Covid-19 betegség okozta halálozások és a kórházi kezelésre szoruló koronavírus-betegek száma akár 99 százalékkal is csökkenthető.

Angliakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés