Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még decemberben elkezdenek oltani az Európai Unióban

| 2020. 12. 17. | 15:38:00
Von der Leyen: Európa ideje elérkezett.
Még decemberben elkezdenek oltani az Európai Unióban
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Unió tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke december 17-én. Az uniós bizottság elnöke, aki korábban a beoltás összehangolt, ugyanazon a napon kezdődő tagállami megkezdését szorgalmazta, Twitteren közzétett üzenetében azt közölte: a vakcináció uniószerte december 27-én, 28-án és 29-én megkezdődik.

Európa ideje elérkezett. Megvédjük polgárainkat – jelentette ki.

Az Európai Bizottság elnöke nemrégiben arra szólította fel a tagországokat, hogy gyorsítsák fel az oltások bevezetését célzó infrastrukturális előkészületeiket a beoltás mihamarabbi megkezdése, valamint az oltási kapacitás biztosítása érdekében. Elmondta azt is, hogy az uniós bizottság oltóanyaggyártókkal kötött szerződései elégségesek ahhoz, hogy több dózis álljon rendelkezésre, mint amennyire az unióban szükség van. Mintegy 700-750 millió ember beoltására elegendő oltóanyag lesz majd hozzáférhető – közölte.

Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke december 16-án azt közölte, az Európai Unió akár már december 23-án jóváhagyhatja az amerikai-német Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának európai alkalmazását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés