Novák Katalin újabb részleteket közölt az otthonfelújítási támogatásról

MTI

2020.12.03. 10:42

Novák Katalin újabb részleteket közölt az otthonfelújítási támogatásról
(Fotó: MTI/archív)

A felújítás több ütemben is történhet.

Hirdetés

Azok is kérhetik az otthonfelújítási támogatást, akik családi otthonteremtési kedvezményt vettek igénybe – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter december 3-án. Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: januártól a kormány a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig, visszatéríti. A támogatás részletszabályait ismertetve azt mondta, hogy

a felújítás több ütemben is történhet, a számlákat ebben az esetben folyamatosan gyűjteni kell, és azokat egyszerre kell benyújtani, akkor, amikor minden munka befejeződött. A visszatérítés csak a 2021. január elseje után kiállított számlákra jár.

Ismertette, hogy a felújításhoz nyújtott támogatás fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjakat. Ha például valaki egymillió forintot költ munkadíjra és hárommillió forintot anyagköltségre, kétmillió forintot igényelhet vissza: egymilliót a munkadíjra és további egymilliót anyagköltségre – magyarázta. A miniszter kitért arra is: a Magyar Államkincstárnak a benyújtástól számítva harminc nap alatt el kell bírálnia a kérelmet, ezután öt napon belül folyósítják a támogatást.

Ha hiánypótlásra van szükség, újabb harminc nap áll rendelkezésre az elbírálásra – tette hozzá Novák Katalin.
novák katalinotthonfelújítási támogatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés