Hirdetés
Hirdetés

A magyaroknak is fontos, ezért nem adják fel

| 2021. 01. 20. | 17:12:00
Nyílt levél az Európai Unió csúcsszervéhez.
A magyaroknak is fontos, ezért nem adják fel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hetvenegy európai parlamenti képviselő, köztük a Kisebbségi Intergroup társelnökei, csatlakoztunk ahhoz a nyílt, az Európai Bizottság elnökének és alelnökének címzett levélhez, amely a Minority SafePack kezdeményezés elutasítása kapcsán fogalmazódott meg – közölte közösségi oldalán Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselője, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának elnöke. A Minority SafePack kezdeményezés koordinátora a lépést azzal indokolta, hogy

az Európai Bizottság január 14-i döntése nem tükrözi az indítványt aláíró több mint egymillió polgár kérését. Továbbá figyelmen kívül hagyja mindazt, amit az európaiak elvárnak intézményeiktől: hogy kézzelfogható megoldást nyújtsanak problémáikra.

Cserben hagyja mindazokat, akik nemzeti és nyelvi kisebbségben élnek Európa-szerte – indokolt Vincze Loránt, hozzátéve, nyílt levelükben arra kérik az Európai Bizottságot, hogy biztosítsa az EU nemzeti és nyelvi kisebbségei számára azt a figyelmet, amelyre szükségük van, és amelyet megérdemelnek.

A nyílt levél előzménye, hogy az Európai Bizottság úgy döntött, nem irányoz elő új jogi aktusokat a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezéssel kapcsolatban, mivel a „már hatályos jogszabályok és szakpolitikai intézkedések teljes körű végrehajtása komoly fegyvertárat fog biztosítani a kezdeményezés céljainak támogatásához”.

Hirdetés
Hirdetés