Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így reagált Karikó Orbánra

| 2021. 01. 05. | 17:27:00
Megkérdezték a tudóst a miniszterelnök megszólalását követően.
Így reagált Karikó Orbánra
Hirdetés
Hirdetés

„Szeretünk túlzásokba esni, de most azt mondani, hogy magyar ész volt benne, talán nem túlzás” – mondta a Szeretlek Magyarországnak Karikó Katalin biokémikus, akinek a szabadalma alapján fejlesztettek ki több, koronavírus elleni védőoltást. A portál azután szólaltatta meg a tudóst, hogy több kritika érte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki nemrég úgy fogalmazott a részben magyar szakemberek által is fejlesztett Pfizer-BioNTech vakcina kapcsán: „kis túlzással, de nyugodtan mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne”.

A kormányfő az ominózus megszólalásában „kisújszállási asszonyságként” említette Karikó Katalint, ami szintén sokakat ingerelt a cikkek és hozzászólások alapján a médiában. Erről Karikó úgy nyilatkozott, „Orbán Viktor felhívta őt telefonon, udvarias volt és érdeklődő, tanácsot kért”. A politikus „beszélt a gazdaságról, a vidékről, Kisújszállásról” – elevenítette fel a biokémikus, aki az asszonyságkénti említésére nem akart reaálni.

– Soha ne reflektáljak semmi ellenem szóló kommentre, ne keveredjek bele mások vitájába, az mind csak zaj, mondta korábban egy tanítványom. No comment, és ha elül a vita, majd találnak a ráérők új problémát

– tette hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés