Hirdetés
Hirdetés

Müller Cecília: a védelmi intézkedések fenntartása indokolt

| 2021. 01. 06. | 13:08:00
A döntést a kormány hozza meg.
Müller Cecília: a védelmi intézkedések fenntartása indokolt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghosszabbítják-e a a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban hozott, január 11-ig tartó intézkedéseket - erről kérdezte több sajtótermék is Müller Cecília országos tisztifőorvost az operatív törzs szokásos sajtótájékoztatóján január 6-án.

A döntést a kormány hozza meg - bocsátotta előre válaszában Müller Cecília, aki azt is hozzátette:

a pandémia zajlik, nemcsak hazánkban, hanem a világon, tehát "azt gondolom, a védelmi intézkedések fenntartása indokolt a jövőben is".

Az is kiderült, a Nagy-Britanniából származó, új koronavírus mutációt Magyarországon még nem azonosították be, de számos vizsgálatot végeztek már ezze kapcsolatban.

Van-e elegendő infuenza elleni vakcina? - ez is szerepelt a kérdések között. Erre az országos tisztifőorvos úgy reagált, kevés, héhány ezer adag vakcina még van az előző szállítmányból, aki kérte, megkaphatta, de nemsokára újabb 360 ezer vakcina áll rendelkezésre, tehát, aki még szeretné, kérheti az oltást. Magyarországon egyébként nincs jelenleg influenzajárvány.

Nem árt tudni: aki megkapja az első oltást koronavírus ellen, és közben megfertőződik, továbbadhatja a fertőzést másoknak, mert még nem alakult ki benne a teljes védettség. 

Kérdésre válaszolva azt is elmondta Müller Cecília, hogy a háziorvosi rendelők is alkalmasak a véldőoltások beadására, hiszen minden feltétel adott ezekhez.

Hirdetés
Hirdetés