Varga Judit szerint a Facebook és a Twitter visszaél a hatalmával

2021.01.18. 10:46

Varga Judit szerint a Facebook és a Twitter visszaél a hatalmával
Varga Judit (Fotó: magánarchívum/Facebook)

Összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését.

Hirdetés

Hirdetés

Az igazságügyi miniszter összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését a tech cégek "rendszerszintű visszaélései" miatt. Varga Judit hétfőn a Facebook-oldalán azt írta:

az "árnyék tiltás" vagy "shadowban" azt jelenti, hogy a közösségimédia-szolgáltatók titokban, politikai céllal úgy korlátozzák egy felhasználói profil láthatóságát, elérését, hogy "arról mi ne tudjunk". A tech cégek ezzel minden alapvető demokratikus jogi normát megszegnek, amely a nyugati típusú kultúra alapját jelenti"

- fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette: e tiltás rendszerszintű gyakorlatáról nem csak a Twitter-vezérigazgatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből lehetett értesülni.

"A keresztény, konzervatív, jobboldali véleményeket a Facebook is úgy korlátozza, hogy csökkenti azok elérését. Erről személyes tapasztalatom is van"

- írta Varga Judit. A miniszter közölte: az Igazságügyi Minisztérium a Digitális Szabadság Bizottság munkájával járul hozzá az uniós szabályozáshoz a globális tech cégekkel szemben. "A rendszerszintű visszaélések miatt viszont elképzelhető, hogy hamarabb is lépnünk kell" - írta, hozzátéve: ezért összehívta a Digitális Szabadság Bizottság rendkívüli ülését, és a héten egyeztet a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szankcionálási lehetőségeiről.

FacebookVarga JuditTwitter

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés