Hirdetés
Hirdetés

Megtartják a Budapest Pride-ot

| 2021. 02. 27. | 11:32:00
Szlogen: Vedd vissza a jövőd!
Megtartják a Budapest Pride-ot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások miatt a szokásosnál kicsit később, július 24-én tartják idén a Budapest Pride Felvonulást. Az egyhónapos Budapest Pride Fesztivál így június 25-én indul majd és július 25-én ér véget. A Felvonulást már megszokott módon az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party zárja majd a Budapest Parkban.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a járványügyi korlátozásokat betartva és figyelembe véve tartják majd meg az LMBTQ rendezvénysorozatot. Az időpontváltozást elsősorban a vészhelyzet meghosszabbítása és a továbbra is növekvő esetszámok indokolják. Ugyanakkor a helyszínek várható újranyitásával is számolnak a Budapest Pride szervezői, és a programszervezők munkáját is szeretnék megkönnyíteni a későbbi kezdéssel.

– Bár tavaly a tervezett egy hónapról 10 naposra rövidítettük a fesztivált, idén ismét egy teljes hónappal tervezünk, mert a tavalyi év sikerei és tapasztalatai alapján nem látjuk indokoltnak, hogy a fesztivál rövidebb legyen. A programszervezőinkkel az elejétől fogva egyeztetünk arról, hogy online formában is meg tudják tartani a rendezvényüket – tette hozzá Csikós Ádám, a Budapest Pride sajtószóvivője.

A Budapest Pride Fesztivál több mint 100 programjával, amit közel 50 civil szervezet, informális csoport és magánszemély szervez közösen, az ország legnagyobb civilfesztiváljává nőtte ki magát. 

Hirdetés
Hirdetés