Hirdetés
Hirdetés

Ferenc pápa: Jézust sokan csodálják, de kevesen engedik magukba

| 2021. 03. 28. | 17:43:00
Virágvasárnapi üzenet a katolikus egyházfőtől.
Ferenc pápa: Jézust sokan csodálják, de kevesen engedik magukba
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hívők nélkül zajlott az idei virágvasárnap is a Vatikánban, Ferenc pápa az új koronavírus-járvány lelki és gazdasági következményeiről beszélt az Úrangyala imádságot kísérő beszédében.

Ferenc pápa beszédében azokról beszélt, akik jelen voltak Jézus jeruzsálemi bevonulásakor. Jézus „karddal vívott győzelmét várták a rómaiakon, miközben ő Isten diadalát hirdette a kereszttel” – jelentette ki az egyházfő.

Hozzátette, Jézust akkor is sokan csodálták, de kevesen engedték, hogy életüket megváltoztassa. Most is így van, mivel a mai emberek se akarják megváltoztatni életüket, amely tele van ellentmondással, félelemmel, magánnyal, kudarccal és árulással. „Ne hagyjuk, hogy az elégedetlenség érzése megbénítson bennünket” – mondta.

Délben, az Úrangyala (Angelus) imádságot kísérő beszédében az egyházfő közölte, a jelenlegi történelmi és társadalmi helyzetben fizikai és lelki erőre van szükség, mivel a válságban „reménytelenség, elkeseredettség, megosztottság” kerekedik felül, sokan „mindennapos keresztutat” járnak be. „(…) ne haladjunk el mellettük tétlenül, hagyjuk, hogy szívünk irgalmas legyen, közeledjünk hozzájuk (…), fogadjuk be azt, aki a keresztre feszített Jézushoz hasonlóan megalázott, selejtté válik, Jézus az utolsókban van, azokban, akit a mi farizeus kultúránk elítél” – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Hirdetés
Hirdetés