Magyarországon is kötelező lehet az FFP2-maszk, de van egy feltétel

2021.03.06. 17:17

Magyarországon is kötelező lehet az FFP2-maszk, de van egy feltétel
(Fotó: illusztráció)

Itthon még nem kötelező, de Ausztriában és Szlovákiában már igen.

Hirdetés

Hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hvg360-nak adott interjúban leszögezte, akkor lehetne kötelezővé tenni az FFP2-maszk használatát, ha lenne belőlük mindenki számára. Ausztriában, Szlovákiában, valamint Csehországban a tömegközlekedési eszközökön és a boltokban már kötelező az FFP2-es maszk.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke nem számít az FFP2-es maszkok kötelezővé tételére.Torma Ádám az Inforádiónak elmondta, hogy bár megugrott az utóbbi napokban a kereslet, folyamatos a pótlás, így zavartalan az ellátás a gyógyszertárakban.

Az FFP2-es maszkok drágulását illetően Torma Ádám úgy vélekedett, inkább hullámzás, mint sem egyértelmű áremelkedés figyelhető meg, a hirtelen megugró igények során ugyanis a patikák kénytelenek olyan beszerzési forrásokhoz is fordulni, ahol egyébként is magasabb árak vannak, ami nyilvánvalóan megjelennek a végfogyasztói árakban is. „De amint normalizálódik az ellátás, és a kellő reális áru maszkok ismét beszerezhetőek, az árak vissza szoktak menni.”

Az e-magon 200 forinttól lehet FFP2-maszk-ot rendelni.

koronavírusmaszk

Leader3

Szóljon hozzá!