Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország is zár! Újabb szigorítások a járvány miatt

| 2021. 03. 04. | 12:33:00
Zárni kell az üzleteknek, az óvodáknak, az iskoláknak.
Magyarország is zár! Újabb szigorítások a járvány miatt
Hirdetés
Hirdetés

Április 7-ig bezárják az óvodákat és az általános iskolákat; március 8-tól március 22-ig szintén bezárják az üzleteket, kizárólag az élelmiszerboltok, a drogériák, a patikák és a benzinkutak lehetnek nyitva; ez utóbbi időszakban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi szolgáltatásokat – jelentette be március 4-én Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón. 

A tárcavezető elmondta: szabad téren mindehol kötelezővé válik a védőmaszk használata; a munkavégzés lehetséges, ugyanakkor a kormány arra kéri a munkaadókat, hogy ahol csak lehet, biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét.

Mint elhangzott, a parkok és az arborétumok nyitva maradnak, a szabadtéri sportolás a másfél méteres védőtávolság megtartásával engedélyezett, az igazolt sportolók mérkőzési továbbra is megtarthatók zártkapusan.  A bértámogatást az összes olyan szektorra kiterjesztik, amelyik a mostani zárásnak közvetlen kárvallottja. 

Gulyás Gergely kiemelte: a fertőzés terjedése hazánk tekintetében az egyik legerőteljesebb Európában; a harmadik hullámban az elhunytak és a lélegeztetettek száma növekszik, illetve az új fertőzöttek száma is indokolja a szigorításokat. Hozzátette: ebben a hullámban az az új, hogy rendelkezésre áll vakcina, Magyarország pedig az EU egyik legátoltottabb országa. De ez sem elég a járvány megállításához, csak a találkozások radikális csökkentése vezethet eredményre, jegyezte meg. 

Ha most nem zárnánk, a nyitás is későbbre tolódna – hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés