Hirdetés
Hirdetés

Rövid, de szigorú zárás kell, mondja Kincses Gyula

| 2021. 03. 23. | 21:04:00
Az orvoskamarai elnök elégedetlen, a lakosságnak is üzent. 
Rövid, de szigorú zárás kell, mondja Kincses Gyula
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két heti, a jelenleginél is nagyobb szigor elég lenne egy olyan járványhelyzetben – mondta Kincses Gyula az Inforádióban március 23-án.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint a lakossági fegyelem elégtelen, miközben ezen múlik az, hogy az intenzív osztályok bírják-e a terhelést.

A kamarai elnök újabb üzletek bezárását tartja indokoltnak, és arra kéri az embereket, hogy tudatosabban szervezzék meg a bevásárlásokat, „ne legyen az, hogy ma berohanok egy vajért, holnap egy kiló kenyérért”. Továbbá kerüljék a társaságot, a tömegközlekedést. – Az oltás lesz az, ami miatt május-júniusban ki lehet nyitni. De aki a jövő héten megkapja az oltást, annak semmi sem garantálja, hogy ezen a héten nem kerül kórházba vagy intenzív osztályra – fogalmazott, hozzátéve: inkább legyen egy rövid, de nagyon szigorú zárás, mint „elhúzódóan egy félig zárt és félig eredményes világ.”

[Beillesztett cikk: Enyhítésre is van esély Orbán Viktor szavai alapján]

Szerinte az élelmiszerboltokon és a patikákon kívül gyakorlatilag mindent be kellene most zárni.

– Drogéria minek? Az alapvető tisztálkodási, higiéniás felszerelések mind kaphatók az élelmiszerboltokban is – jegyezte meg. Álláspontja szerint a „számok őket igazolják, két nap alatt meghalnak annyian, mint a tavaly tavaszi hullámban összesen”.

Hirdetés
Hirdetés