Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közölték, mennyi pedagógus ment el a soron kívüli oltásra

| 2021. 04. 19. | 14:22:00
Négy vakcinaféle érkezik a héten Magyarországra.
Közölték, mennyi pedagógus ment el a soron kívüli oltásra
Hirdetés
Hirdetés

Csak egészséges gyermeket engedjenek el bölcsődébe, óvodába, iskolába, hangsúlyozta az operatív törzs április 19-i sajtótájékoztatóján Müller Cecília annak kapcsán, hogy ismét megnyitottak ezek az intézmények (mint ismert, az iskolák esetében csak az alsó tagozatosok számára).

Az országos tisztifőorvos a bölcsődei, óvodai, iskolai nevelők, pedagógusok három körös oltási kampányáról közölte: a múlt hétvégén ez is befejeződött, a 31 ezer regisztrált és berendelt alkalmazott 32 százaléka jelent meg az oltópontokon (az első két körben 80 százalékos volt ez az arány). A szakember azt mondta, az összesen behívott 210 ezer intézményi dolgozóból 153 ezer kapott oltást (73 százalék). Emlékeztetett, 52 ezer pedagógus – mivel a kora és az egészségi állapota miatt veszélyeztetettnek minősült – már korábban megkapta a védőoltást. Így összesen mintegy 205 ezren részesültek valamilyen vakcinában.

A szokásos online sajtótájékoztatón elhangzott, hétfőn érkezik Moderna (ezt második oltásként használják fel), míg kedden 248 ezer adag Pfizert fogad Magyarország. A hét további részében kínai és orosz vakcina szintén jön, így nincs akadálya annak, hogy folytatódjon a már regisztrált 4,28 millió személy oltása. A járványügyi adatokról a tisztifőorvos úgy nyilatkozott, csökken a kórházakon lévő teher, de az ellátás így is megfeszített munkát igényel.

Szerinte húsvétkor fegyelmezetten viselkedett az ország, mert ha tömegesen nem tartották volna be a védelmi intézkedéseket, annak már nyoma lenne az eredményen.

A különféle vakcinák hatásosságáról több hír látott napvilágot a napokban. Müller Cecília leszögezte, az immunológiai vizsgálatok rendkívül bonyolultak, ezért hiteles adatnak azt tartja, amit az egyes gyártók a klinikai vizsgálatok eredménye alapján közöltek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés