Hirdetés
Hirdetés

Nem világos az oltóanyag és a vérrögképződés összefüggése, közölte az EU-s hatóság

| 2021. 04. 14. | 13:34:00
Még vizsgálják a Johnson & Johnson termékét, amelyből már Magyarországra is érkezett egy szállítmány.
Nem világos az oltóanyag és a vérrögképződés összefüggése, közölte az EU-s hatóság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs bizonyíték arra, hogy összefüggés lenne a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek között, az oltóanyag április 11-én megkezdett vizsgálatát az Európai Gyógyszerügynökség  folytatja – közölte a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában az uniós gyógyszerügynökség április 14-én. Az Egyesült Államokban addig négy erre utaló esetet jelentettek.

A EU-s hatóság beszámolója szerint

a négy szokatlan véralvadással járó esetből egy a klinikai vizsgálat szakaszában, három pedig a vakcina beadását követően fordult elő. Az egyik eset halálos kimenetelű volt. Az uniós ügynökség közölte: még nem világos, hogy van-e okozati összefüggés a Janssen oltóanyaga és a kisszámú vérrögképződéses eset között, ezért folytatja a megkezdett vizsgálatot, melynek eredményéről hamarosan tájékoztatást ad.

Az amerikai egészségügyi hatóságok kedden a Johnson & Johnson koronavírus elleni, egydózisú vakcinája alkalmazásának felfüggesztését javasolták, miután hat embernél néhány nappal az oltás után ritka, vérrögképződéses rendellenességek léptek fel.

Hirdetés
Hirdetés