Tíz év alatt 21 ezerrel több bölcsődei férőhely

MTI

2021.06.12. 14:24

Tíz év alatt 21 ezerrel több bölcsődei férőhely
A kép illusztráció

Reagálnak a szülői igényekre.

Hirdetés

Hirdetés

A bölcsődefejlesztések a magyar családpolitika céljait szolgálják - mondta a kisgyermekek napközbeni ellátásáért felelős miniszteri biztos szombaton a Pest megyei Bugyi új, mintegy 530 millió forintos beruházással kialakított bölcsődéjének átadóján.

Kovácsné Bárány Ildikó közölte: a magyar családpolitika középpontjában a gyermek áll, a kormány segíti a fiatalokat a gyermekvállalásban, a családokat pedig a legkülönbözőbb módokon támogatja. Ezeknek a céloknak az elérését segíti a bölcsődefejlesztés is, amelyhez a kormány az elmúlt években jelentős forrásokat biztosított, azért, hogy minden szülői igényre reagáló bölcsődei hálózat épüljön ki Magyarországon – hangsúlyozta.

Az eredményeket sorolva beszámolt arról, hogy Magyarországon 2010-hez képest 21 ezerrel több bölcsődei férőhely van, és két és félszer több településen biztosított helyben a bölcsődei ellátás.

Kovácsné Bárány Ildikó közölte: a bölcsődék segítik a szülők helyben maradását, emellett a foglalkoztatásra is kedvező hatást gyakorolnak.

bölcsőde

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés