Hirdetés
Hirdetés

Tornádó, halottak, több száz sérült Csehországban

| 2021. 06. 25. | 12:16:00
Teniszlabdányi jégdarabok is hullottak az égből.
Tornádó, halottak, több száz sérült Csehországban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legalább három ember meghalt, és több mint hatvanan megsérültek, tízen közülük súlyosan a június 24-én, este és éjjel Dél-Morvaországban pusztító tornádó következtében – közölte Michaela Bothová, a dél-morvaországi mentőszolgálat szóvivője a közszolgálati Cseh Televízióban. 

A szóvivő szerint ezek a számok csak a kórházban kezeltekre vonatkoznak, a mentők a helyszínen több száz személynek nyújtottak elsősegélyt, kezelték sérüléseiket. „A kórházakban három személyt nem sikerült megmenteni, sérüléseik rendkívül súlyosak voltak” – mondta részletek ismertetése nélkül Bothová. Nem kizárt, hogy az áldozatok és a sérültek száma a nap folyamán még változni fog, mert a szélvihar pusztította épületek átkutatását a tűzoltók még nem fejezték be.

Antonín Tesarík, a hodoníni kórház igazgatója a televízióban úgy nyilatkozott, hogy a sérülések jelentős részét különféle csonttörések, fejsérülések teszik ki. „A kórházban olyan a helyzet, mintha háború tört volna ki” – jegyezte meg Tesarík. Hozzátette: hasonlóan néznek ki a tornádó által sújtott települések is. Hrusky, Luzice és Moravská Nová Ves és Hodonín településeken házak tucatjait rombolta le a szélvihar. Pontos adatok a károkról egyelőre nincsenek.

Hirdetés
Hirdetés