Borsodban népszerű az állami diákmunkaprogram

MTI

2021.07.24. 10:15

Borsodban népszerű az állami diákmunkaprogram
A kép illusztráció.

A tanulókkal szabályos munkaszerződést kötnek a foglakoztatók.

Hirdetés

Hirdetés

Már több mint 23 ezren vesznek részt a Nyári diákmunkaprogramban országszerte, a járási és kerületi hivatalok továbbra is várják a jelentkezőket – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára közösségi oldalán szombaton. Bodó Sándor a Facebookon közzétett bejegyzésében ismertette:

csaknem 20 ezren az önkormányzatoknál, háromezren a turizmusban és a vendéglátásban, 400-an pedig a mezőgazdaságban dolgoznak.

Az államtitkár kiemelte, hogy a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok tisztességes fizetéssel és munkatapasztalattal gazdagodhatnak. Bodó Sándor felidézte, a kormány kilencedik alkalommal indította el a Nyári diákmunka programot. A korábbi évek tapasztalatai egyértelműen kedvezőek, több mint 210 ezer diák szerzett munkatapasztalatot, jövedelmet – mondta, hozzátéve, hogy a program nagyon népszerű idén is. Az államtitkár hangsúlyozta, a diákokkal szabályos munkaszerződést kötnek a foglakoztatók, amelyben nevesítve vannak az elvégzendő feladatok és a munkáért járó bér. Bodó Sándor felhívta a figyelmet, a program folytatódik, még van lehetőség arra, hogy a diákok jelentkezzenek, a munkakörök továbbra is változatosak.


IDE VÁG!


Az államtitkár bejegyzése szerint a legtöbben Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megyékben dolgoznak.
diákmunkaBorsod-Abaúj-Zempléndiákmunkaprogram

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés