Hirdetés
Hirdetés

Izrael: az oltottak is nagy arányban fertőződnek meg

| 2021. 07. 27. | 15:47:00
De súlyos megbetegedés nagyon ritka.
Izrael: az oltottak is nagy arányban fertőződnek meg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint kétezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Izraelben az utóbbi egy napban, s ez volt a delta vírusvariáns okozta negyedik járványhullám eddigi legmagasabb száma – jelentette július 27-én a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

Az erősebben fertőző vírusváltozat terjedésével 2123 új vírushordozót szűrtek ki és regisztráltak hétfőn az országban, az elvégzett tesztek 2,32 százaléka bizonyult pozitívnak. Az újonnan azonosítottak 57,22 százaléka már beoltott volt.

A kórházban ápolt súlyos betegek körében – minden korcsoportban – az oltatlanok aránya sokkal nagyobb az oltottakénál, vagyis az oltottak körében sokkal kisebb a kórházba kerülés veszélye akkor is, ha elkapják a fertőzést. Az 50 év felettiek több mint 90 százalékát már beoltották Izraelben, s az elmúlt hónapban megfertőződöttek körülbelül 64 százaléka 40 évesnél fiatalabb, vagyis a kevésbé beoltott korosztályokból került ki. 

Ugyanakkor a beoltott fiatalabbak körében alig alakultak ki súlyos betegségek.

A december végén elkezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5,76 milliót (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával. Ez az ország lakosságának 62 százaléka.

Hirdetés
Hirdetés