Száznyolcvan okostantermet létesítenének Magyarországon

MTI

2021.07.19. 14:48

Száznyolcvan okostantermet létesítenének Magyarországon

Vajon hány lesz Miskolcon?

Hirdetés

Hirdetés

Korszerű, az élményalapú és kollaboratív tanítást-tanulást támogató okostantermek kialakításáról döntött a kormány – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma július 19-én.

A tárca közleménye szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban összesen 7 milliárd forintra lehet pályázni.

A program éves fejlesztési keretének módosításáról szóló, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében jelentős számú, állami fenntartású köznevelési intézményben jön létre olyan, a digitális tanulást segítő tér, ahol a tanulók a legmodernebb digitális infrastruktúrát használva, a kreativitást különösen fejlesztő technológiák (például mesterséges intelligencia alapú robotikai eszközök) segítségével tanulhatnak majd – írták. Az Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése című felhívásra a Klebelsberg Központ nyújthat be támogatási kérelmet.

Az előzetes tervek szerint legalább 180 helyszínen hajtanak végre fejlesztést és alakítanak ki a digitális pedagógia alkalmazásához ideális körülményeket biztosító okostantermet a következő időszakban - olvasható a közleményben.
oktatásokostanterem

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés