Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: oltásellenes hangadó halt meg

| 2021. 09. 13. | 21:14:00
Saulian a kórházi ágyáról még felszólítást intézett követőihez.
Koronavírus: oltásellenes hangadó halt meg
Hirdetés
Hirdetés

Belehalt az új típusú koronavírus okozta betegségbe az izraeli oltásellenes mozgalom egyik élharcosa – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja szeptember 13-án. Chaj Saulian korábban oltásellenes tüntetéseket szervezett, azokon beszédeket mondott, és a közösségi médiában felszólította jelentős számú követőjét, hogy ne hordjon maszkot, s ne oltassa be magát, mert véleménye szerint „nincs járvány, az oltás felesleges és veszélyes”. Két héttel megfertőződése után súlyos állapotban a Tel-Avivtól délre lévő Holonban kórházba került, ahol hétfő reggel életét vesztette a koronavírus szövődményei miatt.

Halála előtt két nappal Saulian a kórházi ágyáról oxigénmaszkban még felszólította oltásellenes követőit, hogy folytassák a harcot a vakcina ellen, s szálljanak szembe a „kormányzati kényszerítéssel”.

A védettség növelésére augusztusban újabb, harmadik oltási kampányt hirdettek meg, melyben eddig 2,89 millióan oltakoztak. Jelenleg 181 ezer ember van karanténban. Ők vagy külföldről tértek vissza, vagy vírushordozók, vagy érintkeztek fertőzöttekkel. Vasárnap mintegy 150 ezer teszttel 7781 új fertőzöttet szűrtek ki Izraelben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés