Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor: Mi vagyunk a bot a küllők között

| 2021. 10. 23. | 18:49:00
Az LMBTQ-propaganda is szóba került az ünnepi beszéd során.
Orbán Viktor: Mi vagyunk a bot a küllők között
Hirdetés
Hirdetés

Harmadszor is igazunk lesz, az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök október 23-án az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján tartott ünnepi beszédében. 

A kormányfő azt mondta, ideje volna, hogy Brüsszelben is megértsék: „velünk még a kommunisták se boldogultak”. „Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát. Mi vagyunk azok, akik '56-ban meglékelték a világkommunizmust és mi vagyunk azok, akik kiütötték az első téglát a berlini falból” – fogalmazott. Kijelentette: most is álljuk a sarat és csak annyit mondunk, hogy a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. És – folytatta – mivel három a magyar igazság, harmadszor is igazunk lesz a rezsi- és a migránsügy után. Lesz népszavazás és a gyerekeinket is meg fogjuk védeni. „Magyarország lesz az első olyan ország

Európában, ahol az iskola falainál megállítjuk az erőszakos LMBTQ-propagandát” – mondta Orbán Viktor, aki arról is beszélt, hogy 1956. október 23-án a „magyarok nemzete szempillantás alatt magára talált, és a magyar név megint szép lett méltó régi nagy híréhez”.

– Ezzel a Magyarországgal húzott ujjat 2006-ban ismét a kommunisták új nemzedéke. Hazugságok árán jutottak hatalomra, adócsökkentéssel szédítettek, aztán adókat emeltek, kórházi napidíjat, vizitdíjat vezettek be, egekbe emelték a rezsiárakat. Elvették a 13. havi nyugdíjat és eltörölték a családtámogatásokat. Összejátszva a nemzetközi bankvilággal, devizahitelek csapdájába csalták családok százezreit – sorolta. Az országot kiárusították, mindent eladtak a külföldieknek, repteret, nemzeti energiacéget, közszolgáltatókat. Majd miután kifosztották, csődbe vitték az egész országot, és a „nyakunkra csatolták az IMF pórázát” – fogalmazott Orbán Viktor. 

[Beillesztett cikk: „Szeretemország” leszünk, fogadkozott Márki-Zay Péter]

– Amikor pedig felemeltük a szavunkat, könnygázzal, gumilövedékkel és lovasrohammal válaszoltak. Szemeket lövettek ki, védtelen nőket és idős embereket ütöttek gumibottal.  Ezen a helyen, ahol most állunk, 15 évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat. Történt mindez az '56-os forradalom 50. évfordulóján, a világ szeme láttára. Soha nem fogjuk elfelejteni nekik – szögezte le a miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés