Vörös kód: be kell engedni az otthontalanokat

MTI

2022.01.13. 11:45

Vörös kód: be kell engedni az otthontalanokat
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A szociális intézményekbe.

Hirdetés

Hirdetés

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte Észak- és Dél-Alföldön az úgynevezett vörös kódot, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára a január 13-i budapesti sajtótájékoztatón.

Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet – közölte Fülöp Attila. Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást – írja az MTI.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu-n, valamint a közösségi média kormányzati oldalain – mondta Fülöp Attila.

hajléktalanszociális intézmény

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés