Hirdetés

Károly herceg Székelyföldre látogatott

MTI

2022.05.27. 07:40

Károly herceg Székelyföldre látogatott
Fotók: MTI/Kátai Edit

A brit trónörökösnek ingatlanjai is vannak itt.

Hirdetés

Hirdetés

A román állami vezetőkkel és a román királyi ház tagjaival találkozott szerdán Bukarestben, romániai látogatása első napján Károly walesi herceg. A brit trónörökös az elnöki hivatalban találkozott Klaus Iohannis román államfővel, majd a kormány székházában Nicolae Ciuca miniszterelnökkel. Megbeszélésükön a román elnök gratulált Károly hercegnek II. Erzsébet brit uralkodó platina-jubileumához, és méltatta a brit-román stratégiai partnerséget, rámutatva, hogy a Nagy-Britanniában élő népes román közösség "élő kapocsként" járul hozzá a két ország kiváló kapcsolataihoz.

Az elnöki hivatal közleménye szerint az Ukrajna elleni orosz agresszió kapcsán Iohannis tájékoztatta Károly herceget az ukrajnai menekülteknek nyújtott román segítségről és a nemzetközi adományok célba juttatását segítő suceavai humanitárius logisztikai központ működéséről. A megbeszélésen a klímavédelemre, a Romániában egyedülálló biodiverzitás megőrzésének szükségességére, és az ifjúság környezettudatos nevelésének ügyére is kitértek.

A román királyi ház tájékoztatása szerint Károly herceg szerdán Margit hercegnőt, a Román Korona Őrét és férjét, Radu herceget is felkeresi a bukaresti Erzsébet-palotában, majd közösen látogatnak el a Romexpo kiállítási központba, ahol ukrán menekülteket befogadó központ működik.

A brit trónörökös 1998 óta rendszeres vendégnek számít Romániában – Erdélyben több házat is vásárolt, ezeket szinte minden évben felkeresi, de a koronavírus-járvány miatt most négy év kihagyás után látogatott Romániába.

A walesi hercegnek a székelyföldi Zalánpatakon és a Brassó megyei Szászfehéregyházán van háza, ez utóbbiban Prince of Wales képzési központot létesített. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.
hercegKároly

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés