Hirdetés
Hirdetés

Autómentes nap: egy jegy is elég az utazáshoz az egész országban

| 2022. 09. 19. | 12:21:00
A különleges engedményről Vitézy Dávid államtitkár számolt be.
Autómentes nap: egy jegy is elég az utazáshoz az egész országban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szeptember 22-i, csütörtöki autómentes napon egyetlen jeggyel egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén – számolt be az MTI a Vitézy Dávid államtitkár által közzétett Facebook-bejegyzés nyomán. Vitézy Dávid kifejtette, hogy ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start, Volánbusz jegyet vált, azzal a nap végéig utazhat az egész országban.

Hozzátette: a gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap. A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól; a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Az akció részletei itt érhetők el: mav.hu/egyjeggyel.

Hirdetés
Hirdetés