Hirdetés
Hirdetés

Iszlám Állam: tovább zajlik a harc

| 2022. 12. 30. | 09:37:00
Irak és Szíria a két fő hadszíntér.
Iszlám Állam: tovább zajlik a harc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Egyesült Államok és partnerei 2022-ben az Iszlám Állam több mint 1000 fegyveresét ölték meg, vagy fogták el Irakban és Szíriában – közölte az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) december 29-én. Michael „Erik” Kurilla tábornok, az amerikai haderő irányító szervezetének parancsnoka közölte, hogy összesen 313 műveletet hajtottak végre az Iszlám Állam ellen, ezek közül 191-et Irakban, 108-at Szíriában.

A tábornok elismeréssel említette az iraki fegyveres erőket, amelyek tevékenyen hozzájárultak a sikeres katonai akciókhoz, és szintén elismerően nyilatkozott a Szíriai Demokratikus Erők munkájáról, amelyek képessé váltak arra, hogy felvegyék a harcot az Iszlám Állammal.

[Beillesztett cikk: Így látta a „következő Dubajt” a Borsod megyei felderítő]

Az Iszlám Állam elleni katonai fellépésre 2014-ben létrehozott többnemzetiségű össz-haderőnemi parancsnokságot (Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve – CJTF-OIR) vezető Matt MacFarlane tábornok azt hangsúlyozta, hogy iraki és szíriai partnereik megbízható, javuló, valamint stabil képességei arra, hogy saját műveleteket hajtsanak végre, lehetővé teszik a szövetségesek számára, hogy állandó nyomás alatt tartsák az Iszlám Állam hálózatát – olvasható a közleményben.

A katonai misszióban Magyarország is részt vesz, a tapasztalatokról mi is cikkeztünk

Hirdetés
Hirdetés