Hirdetés
Hirdetés

Megéri külföldön tankolniuk a határ közelében élőknek

| 2022. 12. 31. | 13:58:00
A környező országokban olcsóbb az üzemanyag.
Megéri külföldön tankolniuk a határ közelében élőknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szomszédos országokban jóval olcsóbb az üzemanyag, mint itthon, ezért a határtól nem túl messze élőknek megéri külföldön tankolni – számolt be az ATV híradója.

Mint az a tudósításból kiderül: a szlovén és a horvát határnál élők járnak a legjobban, ebben a két szomszédos országban ugyanis akár 240 forinttal is olcsóbban lehet tankolni.

Romániába is megéri teletölteni a tankot, és a még a szlovák határ közelében élőknek is érdemes átruccani a „túloldal” valamelyik benzinkútjához, ott nagyjából 50 forinttal olcsóbb jelenleg az üzemanyag.

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője szerint a korábbi készlethiány és a mostani magasabb árszint a több mint egy évig érvényben lévő ársapkának köszönhető. Hozzátette: az ellátási problémák még nem hárultak el, a nemzeti olajtársaság csökkentett kapacitással tud üzemanyagot biztosítani.

Az ATV összeállításában megjegyzik: aanuárban, egyébként tovább nőhetnek a különbségek a hazai és a környező országok között, szakemberek ugyanis újabb üzemanyagáremelésre számítanak.

Hirdetés
Hirdetés