Hirdetés
Hirdetés

Otthon kapott ki a Mezőkövesd

| 2016. 09. 03. | 18:43:00
Felkészülési meccset játszottak.
Otthon kapott ki a Mezőkövesd
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az NB I újonca, a Mezőkövesd ellen játszott felkészülési mérkőzést a DVSC. 

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. A Loki lerohanta ellenfelét, az első percekben csak a hazaiak térfelén folyt a játék. Két veszélyes szögletet követően a 4. percben az első nagy lehetőség is megvolt: Holman gyönyörű csellel fektette el a mezőkövesdi védőt, lövését a kapus bravúrral védte. Ezt követően kiegyenlítettebbé vált a meccs, de még mindig a DVSC irányított. A 12. percben a vendégek is helyzethez jutottak, Strestik adott be a jobb szélről, az ott érkező Egerszegi alig lőtt a kapu mellé. Három perccel később Szakály tekert a tizenhatoson belülről, a megpattanó lövést Tujvel ismét hárítani tudta. A 16. percben Mészáros adott be, Filip fejese azonban nem talált kaput. Ezután egy szép hazai támadás végén Danilovicsnak kellett védenie, a kipattanót Mészáros Norbert fejelte vissza kapusunk kezébe. A 41. percben megszerezte a vezetést a Loki! Holman Dávid a bal szélről végzett el szabadrúgást. Középen senki nem ért bele a labdába, ami megzavarta a kapust, így a játékszer a földről felpattanva vágódott a hosszú felsőbe.

A félidőben négyet is cserélt Leonel Pontes vezetőedző: Danilovicsot Verpecz váltotta a kapuban, Ferenczi helyett Völgyi, Horváth helyett Djelmic, míg Szakály helyett Tőzsér lépett a pályára. Az 53. percben egy szögletet követően kiegyenlített a Mezőkövesd: Devecseri fejelt kapura egy beadást, Verpecz nagy bravúrral védeni tudott, ám a labda épp Egerszegi elé került, akinek már csak az üres hálóba kellett passzolnia. Az 59. percben Holman lőtt középről, Dombó védett. Pár minutummal később Tőzsér végzett el szabadrúgást, ami után Brkovics fejelt, de nem talált kaput. A bekapott gól után is a DVSC próbált dominálni, helyzeteket kialakítani, ugyanakkor ott volt a veszély a hazaiak kontráiban. Leonel Pontes újabb cserékkel próbálta frissíteni csapatát, beállt Szatmári Csaba, Ivan Bobko, Mészáros Karol és Danilo Szekulics is. Mind a két csapat igyekezett megnyerni az összecsapást, de az utolsó passzokba sokszor hiba csúszott, leginkább a küzdelemé volt a főszerep. A 87. percben visszaszerezte a vezetést a DVSC! Szekulics indította Mészáros Karolt, aki a kapus mellett a hálóba gurította a labdát. Az utolsó pillantokban a Mezőkövesd nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de változtatni nem tudtak, így 2-1-es vendégsiker született.

Edzőmeccs 
Mezőkövesd – DVSC 1–2 (0-1) 
Mezőkövesd, 150 néző. Vezette: Takács (Márkus, Szilágyi) 
Mezőkövesd: Tujvel (Dombó, 46.) – Vági (Devecseri, 46.), Hudák, Szeles (Polényi, 46.), Fótyik (Gohér, 64.) – Kink (Baracskai, 77.), Mevoungou, Egerszegi (Tóth B., 56.), Molnár G. (Sós, 56.) – Bacelic, Strestik (Orosz, 71.) 
DVSC: Danilovics (Verpecz, 46.) – Nagy Z., Mészáros N. (Szatmári, 61.), Brkovics, Ferenczi (Bobko, 68.)– Filip (Mészáros K., 68.) Szakály (Tőzsér, 46.), Holman, Horváth Zs. (Völgyi, 46.) – Takács (Szekulics, 61.), Bereczki (Djelmic, 46.) 
Gól: 0-1 Holman (41.), 1-1 Egerszegi (51.), 1-2 Mészáros K. (87.) 

Hirdetés
Hirdetés