Hirdetés
Hirdetés

Így áll az új DVTK-stadion építése +Fotók

| 2017. 03. 24. | 19:14:00
Serényen munkálkodnak Miskolcon.
Így áll az új DVTK-stadion építése +Fotók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tervek szerint 2018 tavaszára elkészülő létesítmény 10,9 milliárd forintból épül meg, és csaknem 15 ezer férőhelyes, multifunkcionális aréna lesz. A stadion nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épül fel.

Milyen lesz?

A főépület földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten mobil falakkal osztható rendezvénytér épül egy pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten lesz 20 darab, úgynevezett sky-box a hozzájuk tartozó társalgóval. Erre a szintre kerültek még az irodák, a stadionfelügyelet helyiségei és a média stúdiók. A főépület legfelső szintjén, ami lényegét tekintve egy járható tető, helyezhetők el a média közvetítő állások.

A lelátó vasbeton szerkezetből készül, a nézőteret összesen 18 helyen tudják a nézők megközelíteni. A lelátók alatt szurkolói büfék és mosdók kapnak helyet. A város felőli északi, rövid oldal földszintes épületében lesznek a pénztárak, a söröző, az ajándékbolt és a múzeum.

A stadion küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így sport- és kulturális rendezvényt, családi vagy más eseményt is lehet bennük rendezni. A stadion multifunkcionalitása az alapja annak, hogy az aréna hosszú távon is fenntartható legyen.

 

Hirdetés
Hirdetés